INLOGGEN
«»

Met rum

Boem, boem, neem nog een glas
kijk, ik loop nog altijd in de pas
ik zing, ik swing, dender en donder
muzikaal lijk ik wel een wonder

Komt het door drank, komt het door dope
is er voor geheelonthouders nog hoop
of zijn we echt al helemaal verslaafd
omdat wij ons weer aan dubieus vocht hebben gelaafd

Is het ritme of is het toch het rijm
is het de kracht of juist het geslijm
we gaan los en we houden het tegen
we doen het in New York en Nijmegen

Wat is toch de kern van een lied of gedicht
waarin toont zich haar ware gezicht
dat is het metrum, al is het verborgen
dat voor de toegankelijkheid zal zorgen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-12-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Jose van Rosmalen
Actief sinds: 21-11-2014Informatie bij het gedicht:

gedicht over ritme en metrum in gedichten Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Met rum’ van Jose van Rosmalen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.