Hoe ik erbij kwam te schrijven?

Dakoyria

Hoe ik er zo toe kwam talloze letters op te schrijven?
Ik weet het echt niet meer, wel beslist in mijn oudere
dagen en beslist geen roman die zal beklijven...
Ooit nam ik deel aan een cursus autobiografisch
schrijven Mijn geestdrift die er zeker door toenam!

Later, thuis, koos ik me de vorm van een gedicht
Zomaar eens proberen, ik heb het niet nader toegelicht
Diverse levensgebeurtenissen deden zich in rap tempo
voor, trokken aan me voorbij Ik koos daar toen echt niet
voor

Ik probeer wel niet kritiekloos te zijn; maar die keerzijde
voelt ook niet bepaald prettig en fijn...
Zo schrijf ik tamelijk onbezonnen maar door en door
Veel plezier gaat vooralsnog niet teloor...
Of 'men' het aardig vindt? Dat is niet aan mij om te

beoordelen, wél dat ik al jaren erin liefhebber, ongeveer
zoals een jong kind zijn of haar passie omarmt, bemint.

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Hoe ik erbij kwam te schrijven?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.