AVONTUUR DAT SCHRIJVEN HEET

Piety Veenema

In het landschap van m’n ziel
zie ik vergezichten…
En ik weet heel zeker:
Ik wil schrijven… dichten…

Aan de zwerftocht van m’n geest
wil ik mij dus wagen…
Maar wat zal mij op die reis
allemaal belagen?

Naar de bergtop van geluk
daar wil ik op hopen…
Maar ik kan op ’t schrijverspad
niet het dal ontlopen

In het oerwoud van m’n hoofd
ideeën en gedachten…
Ergens ligt daar het begin
al op mij te wachten

In de valkuil van ’t gemoed
trap ik meerd’re keren…
En ik blijf maar schaven
steeds opnieuw proberen

Het avontuur dat schrijven heet
daar kan ik niet zonder
Is dit rijm nu "Poëzie"?
Weet dat ik mij verwonder...



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Piety Veenema (Actief sinds: 17-01-2022)

Informatie bij het gedicht

Dit gedicht ontstond in 2010 tijdens een slapeloze nacht, nadat ik bericht kreeg dat een ander gedicht van mij genomineerd was voor boekplaatsing.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘AVONTUUR DAT SCHRIJVEN HEET’ van Piety Veenema zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.