INLOGGEN
«»

Gedicht aan mezelf

Fijn dat je van dichten blij wordt,
- Het vinden van een goed rijmwoord! -.
Maar kijk eens naar je schaarse tijd;
van het verspillen krijg je spijt.

Te doen genoeg andere dingen
die bij het leven horen dichter
dan het opschrijven van gedichten
die voor anderen niks verlichten.

Luister naar je gezond verstand
en controleer je dichterskant.

Beloof me alleen te dichten:
- als't buiten donker is;
- als er geen ander is;
- als niets urgenter is.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Jan Balans
Actief sinds: 24-03-2021Informatie bij het gedicht:

01-01-2022 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Gedicht aan mezelf’ van Jan Balans zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.