Een gedicht is een kort verhaal

Gertjan van der Kraan

Een gedicht is een kort verhaal

Een dichtbundel is een geschreven lied
Het is een glimlach voor een moment
Die je vreugde, troost of steun biedt
Ook al is de wijs totaal onbekend
Het is geen verhaal van winnen of verliezen
Maar een lichtstraal in de donkere nacht
Die je naar keuze ook zelf uit kunt kiezen
En je pijn of je verdriet dan verzacht
Troost en humor in de boekenkast
Bij onverwachte pijn of zware last
Het is ook een uitgestoken hand
Die je aanpakt, vasthoudt of loslaat
Het zorgt voor een tijdelijke band
Tussen de auteur en de man of vrouw
Om troost en steun te geven of te delen
Bij vreugde, pijn, verdriet, ziekte of rouw
Voor de enkeling of misschien voor velen
Het is dus geen boek om zo maar te lezen
Als een lang of spannend verhaal als gegeven
Maar een mooi boek wat veel meer kan wezen;
Een rijk verhaal voor lange tijd of voor even

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een gedicht is een kort verhaal’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.