INLOGGEN
«»

opgejaagde taal

In alles zit de stelligheid maar
zelden laat de gestalte zich ontwaren

Zo ook de wind die jaagt
tot het waait en de dood
met takken uit de kruinen slaat

Zo ook zou het afdichten van holte moeten zijn
tot het beurse uit de lippen valt
ietwat van vergankelijkheid verketterd is
wankel terend op slechts een paar schimmige woorden
met enig voortbrengsel de vrucht ontstaat

maar het dichten van holte is zeldzaam
zoals de boom die zich ontpruimt
eens in het jaar
met het schuddebuiken
ongewis van de gestalteloze wind

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Emiel Warswater
Actief sinds: 31-03-2021 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘opgejaagde taal’ van Emiel Warswater zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.