INLOGGEN
«»

Verhalen

Ik maak in mijn verhalen
Een soort van kleinkunst
Met enkel mijn balalaika
En woord vertel ik een gunst
Voor jou, je ogen stralen

Voor de mens vertel ik mijn lied
Want voor mijzelf kan ik dat moeilijk doen
Enkel in het Nederlands
Over mens en dier en seizoen
Van het water en het riet

Want ik speel graag en vertel de dingen in vorm van muziek
Voor jou en voor Kim, voor mijn vrienden en voor Niek

Misschien zing jij ook graag je lied
Maar weet je niet hoe
Ben je bang of verlegen
En weet je niet wat je moet doen
Begin dan met 1 woord en zie

Je schrijft je dingen in een schrift
Wat in je opkomt
Het hoeft niet moeilijk te zijn
Of tot de zon op komt
Denk niet: ‘ik ben geschift’

Want als je graag vertelt moet je niet bang zijn
Al zeg je maar 1 woord dat raakt dan ben je wijs

Weet je, al vertel ik veel
Toch ben ik een stille
Ik praat enkel met een balalaika
Voor die het horen wille
In stilte en individueel

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Nathan Schorer
Actief sinds: 28-03-2014Informatie bij het gedicht:

Tekst en muziek: Nathan Schorer, 2020 Over dichten, rijmen, muziek, dromen en over/voor jou: als je iets wil schrijven of vertellen, doe het dan. Elke keer opnieuw totdat je denkt; dit is mooi. ;) Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Verhalen’ van Nathan Schorer zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.