Poëzie en inspiratie

Vincent Oostrijck

POËZIE EN INSPIRATIE

In alles zit een gedicht
In letterlijk alles
Als je er voor openstaat
Is alles een bron van inspiratie :

Een halfleeg kopje koffie
Een sigarettenpeuk in een bekertje
Een onopgemaakt bed
Een vreemde stad

Een verfrommeld briefje
Het vers gemaaide gras
Een levenloos vogeltje
Een mystiek lied dat je raakt

Een bedroefd uitziende man
Een oud en verlaten winkelpand
Een grote boom in volle bloei
Druppels regenwater op je raam

In alles zit een gedicht
Alles heeft het vermogen tot poëzie
Hoe kun je dan toch zeggen
Dat je geen inspiratie hebt ?

De inspiratie ligt op straat
Het ligt voor het oprapen
Maar als je ernaar zoekt
Zul je het nooit vinden

Poëzie is voor mensen
Die willen zien en voelen
Zelfs als er niets te zien valt
En er niets is om nog te voelen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-09-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Poëzie en inspiratie ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.