INLOGGEN
«»

Dichter spreek

Spreek, dichter, spreek
zeg het, zeg het nu
laat je hier nu horen
verras vandaag onze oren.

Schreeuw, fluister, mompel, praat
laat desnoods een stilte vallen
tussen alle woorden die van jou zijn
want nooit, nooit zal jij moeten zwijgen.

Laat ze gaan, laat ze staan
wij vliegen mee in hun vrije baan
jij neemt ons hier nu mee
naar het hart van jouw bestaan.

Spreek, dichter, spreek
zeg het, zeg het nu
laat je hier nu horen
verras vandaag onze oren!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-01-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Jose van Rosmalen
Actief sinds: 21-11-2014Informatie bij het gedicht:

gedicht over het je uitspreken als dichter Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Dichter spreek’ van Jose van Rosmalen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.