Hier waart mijn geest rond

Vincent Oostrijck

Hier waart mijn geest rond

Alle gedachten en gevoelens
En indrukken worden opgeslagen
Dag in dag uit

Ik stroom leeg
Woorden worden gevormd
En voorzien van de betekenis
Die ik er zelf aan geef

Alles kan hier worden gezegd
Alles kan hier worden toevertrouwd
Hier ben ik mezelf

De vraag
Of iets echt is gebeurd
Of dat het echt zo is gegaan
Is niet relevant

Want in al deze gedichten
Waart mijn geest rond

Ik zoek niet
Naar antwoorden die er niet zijn
Of naar een betekenis die er niet is

Het gaat mij alleen om de vraag zelf

Waarom wordt de vraag überhaupt gesteld ?

Een blik in de ogen spreekt boekdelen
En spoort mij aan
Om ook boekdelen te schrijven

In deze gedichten waart mijn geest rond

Onrustig & melancholisch
Beschouwend & berustend
Liefdevol & afstandelijk
Alles tegelijkertijd

Wat je nu hebt
Is morgen weer weg

Laat het maar komen
En daarna
Laat het dan gewoon weer gaan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-10-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Hier waart mijn geest rond’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.