INLOGGEN
«»

druppel

Een druppel
Nauwelijks groot genoeg
Om je dorst te lessen

Rollend in mijn handpalmen
Met gevouwen handen
Strek ik mijn armen uit

Kneedbaar
Blauw groen spiegelend
Neemt het een vorm aan
En vloeit het tussen mijn vingers

Ik leg het voor je neer
Als een geschenk
Met een strik er om heen
Het papier is nog nat
Amper leesbaar

Behoedzaam
Laat het zich uitpakken
Voor als je het horen wilt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-08-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joost Enkelaar
Actief sinds: 11-08-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘druppel’ van Joost Enkelaar zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.