Poëzie door onvolmaaktheid

Dakoyria

Aan het kleine, onvolmaakte is het dat
ik plezier beleef
Snoeiwerk in de tuin, waarnaar ik niet
hard streef...

Een ontdekte mini-Viool heeft vast wel
dorst Zomaar beland op de oprit, door
regen daarvan nog niet verlost

De jarenlange Tijm is nu doder dan dood
totdat ik een onverwacht plekje ontdekte
dat nog wat soelaas bood

Oersterke planten zingen het niet langer
uit; een fragiel exemplaar dat vrolijk wel
ontspruit...

Poëzie, voor mij zo vaak aan natuur
verbonden Zo God al bestaat heeft hij ons
veel fraais gezonden!

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-06-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Poëzie door onvolmaaktheid’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.