Opbouw of ontwrichting

Gertjan van der Kraan

Opbouw of ontwrichting

Wat is het nut van een gedicht
Bouw het op of ontwricht
Ze het denken van de mensen
Met hun onbekende wensen
Het kan kort en krachtig zijn
Vol emoties en vol met pijn
Het kan troosten en steunen
Waardoor de mensen leunen
Op de geschreven woorden
Die hun verdriet verwoorden
Het kan veel meer zeggen
Dan een verhaal uit kan leggen
Een bundel is geen verhaal
Maar het kan wel heel basaal
Veel meer en duidelijk vertellen
Hoe we elkaar kunnen vergezellen
In de loopbaan van ons leven
Om elkaar wat aandacht te geven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-06-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Opbouw of ontwrichting’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.