Vragen, antwoorden

Jose van Rosmalen

Kun je dichten
kun je zwichten voor het zwijgen
kun je krijgen en ontvangen
een lied van verlangen

Kun je de woorden voelen
wat ze echt bedoelen
kun je de haat doven
in liefde blijven geloven

Kun je elkaars ziel verwarmen
door vergeving en erbarmen
zie je dan het mededogen
in de ander zijn ogen

Door niet weg te kijken
maar elkaar te verrijken
weg van de kou, weg van de waan
waar geen mens kan bestaan

Niet met het wrede leven
niet in angst en beven
maar in het volle licht
geef je de vrede een gezicht.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-12-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Jose van Rosmalen (Actief sinds: 21-11-2014)

Informatie bij het gedicht

gedicht over taal en de werkelijkheid erachter

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vragen, antwoorden’ van Jose van Rosmalen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.