INLOGGEN
«»

Ik een gedicht

Ik ben een gedicht,
opgebouwd uit letters.
Die men tot woorden rijgt
waardoor men dan een strofe krijgt

Meerdere strofe vormen dan een geheel,
bij de ene minder bij de ander soms veel.
Het rijmen, dat is niet verplicht,
ook zonder rijm ben ik een gedicht.

Maar alleen door rijmen ben ik niet klaar.
Daarbij sluimert het gevaar,
dat de dichter betitelt wordt als rijmelaar.
Dat wordt ik maar al te vaak gewaar.

Nee men noemt mij pas een gedicht,
wanneer daarin woorden schuilen van gewicht.
Die u niet direct de clou vertellen,
doch aan uw fantasie weer eisen stellen.

Door mij nu zo in uw op te nemen
dat uw hersenen gaan zwemen.
pas dan krijgt u zicht
over mij; als gedicht.
DdJ

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ik een gedicht’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.