Dun tochtte in uithoeken

wil melker

ineens
was er de
koude wind

die scherpe
woorden sprak dun
tochtte in uithoeken

warmte uit de ronde
zinnen vrat de kleur
vervaalde van mijn doeken

waarop ik beelden
schreef en strofen hakte
hij pakte mijn gedicht

blies de sneeuw
en vorst rechtstreeks
in mijn gezicht en lachte

maar ik ontdooide in
jouw lezen jij hebt mijn
gedicht een warme plaats gegeven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Dun tochtte in uithoeken’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.