Een wereld vol verbazen

wil melker

soms is er een opening
waar woorden zinnen
gaan ontstijgen een eigen
intonatie krijgen

beelden laten spreken
die een eerst bedoelen
zijn ontstegen en nu
een eigen leven leiden

in ontsnappen uit
de context die hen
begeleidt en diep in de
emoties van de lezer snijdt

is dat chemie waar schrijvers
steeds om vragen hun woorden
die door lezers zijn gedragen
naar een wereld vol verbazen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een wereld vol verbazen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.