INLOGGEN
«»

Ontspringen

Voorheen,doorvoeld en doordacht
kwam met een enkele pennenstreek
een gedicht,onverwacht
en immermeer, als uit een stromende beek
waarvan oevers zich zachtmoedig bogen
over mijn net ontstane dicht.

Maar heden overheerst een onvermogen
en ontbreekt mij ieder inzicht
en moed te durven stromen.

De bron lijkt verschraald,
mijn dromen
verdwaald
in angst en beklemming
om wat misschien nimmer terug zal komen.

Wellicht een sombere stemming,
en zal ik mijn angst betomen
te verliezen wat ik ging beminnen,
o smart,
het vreugdevol ontspringen der eerste zinnen
vanuit mijn hart.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-03-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Wicky Steevensz
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ontspringen’ van Wicky Steevensz zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.