INLOGGEN
«»

Een dichter kent ook nijd

Een ijskoude deining langs de
kromme ruggengraat van de
veroordeelde, verbannen heks

Smeulend as dat brandt
een gat in het hart van de
luisterende, fluisterende gek

Het onbegrijpelijke onbegrip
een opengebarsten cocon
de vrijheid in zonder vleugels

Elke zin zodanig verwoord
een gevoel, gedacht, geschreeuw
borrelt op uit die diepe put

Een geïnteresseerde moeite,
zonder zucht, leugen of verwijt
is wat een dichter zo benijdt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-02-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

DichteresMetHoop
Actief sinds: 12-01-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een dichter kent ook nijd’ van DichteresMetHoop zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.