DE BRANDING

Joop Hagen

Getijdenritme in mijn bloed
vloed eb vloed eb vloed

gisteren met trage slagen
golven rolden naar de kust
vloeiden vochtig samen
trokken zich met tegenzin
terug de kalme zee weer in
traag zoals ze kwamen

getijden die ik in me heb
eb vloed eb vloed eb

deze nacht keren ze weer
vreten furieus de golven
schuimend van het strand
ruwe krachten ongeremd
door het beuken overstemd
roeren wild het zoute zand

mijn tij verdwijnt voorgoed
vloed eb vloed eb vloed.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joop Hagen (Actief sinds: 15-07-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘DE BRANDING’ van Joop Hagen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.