INLOGGEN
«»

DE KUST

De zee in een vroegere tijd
vond ons op vakantie bereid
om mooi in haar branding te spelen,
en dit met de and'ren te delen
al in een rubberen boot
waarrond het water zich sloot:
hij nam ons een metertje mee
als fiere matroos op zee.

Na enige tijd kreeg je 't koud
en werd er een heus fort gebouwd
met bovenaan pronkend een vlag
die straalde van moed en gezag.
Geloop naar 't oranjebruin zeil,
in 't zand geklopt met een bijl:
een heel klein stukje privé
met zon op het scherpst van de snee.

Aan 't werk met een emmer en schop,
een spierwitte hoed op de kop,
een smoutebol voor elke klant:
gemaakt van het zuiverste zand.
We legden ons g'rief binnenin
de muffe en kleine cabine,
we kwamen er morgen weer,
of anders een andere keer.

Gegeten op 't appartement
(met typische meubels bekend),
gedoucht en iets chiquer gekleed,
zo waren we allen gereed
om ijs te gaan likken in 't rijk
van d' overbevolkte dijk,
met winkels en karretjes gul,
beschenen in 't lekker gesmul.

Het kwam tot een eind van de dag
die vriendelijk achter ons lag,
en dromend van 't zand en de zee
nam elke vakantie ons mee.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Inge Depauw
Actief sinds: 03-09-2020Informatie bij het gedicht:

Deze tekst kan beschouwd worden als een gedicht, maar is ook een lied waarvan u de partituur kan terugvinden op m'n website. Het maakt deel uit van liedbundel TOT HIER EN VERDER. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘DE KUST’ van Inge Depauw zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.