INLOGGEN
«»

Tóen nog een uitje!

Bewust weet ik dat het niet waar is, behoudens
die enkele keren en die ik soms nu dan mis
Liefde en harmonie, als gezin fijn op het strand
Een boot die je varend ziet, richting Engeland

Een afgelopen glibberige pier met gevaarlijke
Pietermannen, die zo onooglijke vis
Een heerlijke strandwandeling pal aan de zee
doen je later bij een ijskraam belanden Niet mis!

Je wordt door mams weer eens ingesmeerd
Je lacht gezamenlijk heel zacht om een mens,
werkelijk onbarmhartig vet...
De badkleding deed de rest door een te zichtbare
bilnaad Heel luidruchtig en moeizaam zich neergezet

Later ben je best al moe door zon en wind Daarom dus
naar huis gegaan
Je voelde je niettemin zó goed, echt volkomen voldaan.

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-06-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Tóen nog een uitje!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.