WILD SCHUIM

Han Messie

De woeste branding
van de wereldzee "leven"
springt brullend op
tegen rotskust en klippen
wil het harde lot
dat onafwendbaar schijnt
tarten _ verwinnen
maar
stort vernederd in elkaar
woelt krullend door zich heen
om straks weer aan te vallen

moede golven rollen
traag tussen de stenen
zijn dan bezadigd water
in nauwe ruimtes
overhuiven
een wieren- en schelpenrijk
"de grote strijd der oceaan
samengedrongen binnen
kleine stille pracht."

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Die ruimtes tussen de rotsblokken aan de zee zijn als het ware aquaria, waarin heel het leven van de zee in het klein te zien is. Dat kan ook als een beeldspaak van het wereldgebeuren gezien worden.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘WILD SCHUIM’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.