INLOGGEN
«»

Stormachtige zee

Golven sloegen woest neer,
zand priemde in mijn gezicht.
Lippen hield ik stevig dicht
voor scherpzinnige indringers.

Krachtige wind verlamde elke pas.
Slechts mondjesmaat gaf hij toe.
Ik hoefde mij maar om te draaien,
in zijn sterke armen te zwaaien.

Alles leek nu zo mijlenver op
strand door iedereen verlaten
man buiten beschouwing gelaten
alleen ik die waanzinnig knokte .

Fluitende wind en donderende zee
klonken oorverdovend in de oren
Zand van achteren en van voren
alles op zijn natuurlijk beloop.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dora
Actief sinds: 04-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Stormachtige zee’ van Dora zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.