Poging tot een gesprek

Valentijn

Wat zou ik jou graag willen begrijpen
Maar je briest en brult voordat
Ik mijn mond open doe
Alleen jouw waarheid doet ertoe

Je argumenten en losse polsbewijzen
Zogenaamd wetenschappelijk geverifieerd
Vertellen een onsamenhangend verhaal
Uit het wereldwijde web geëxtraheerd

Ik gun iedereen zijn bubbel
Het geïsoleerde leven op een eiland
Al denk je zelf te leven op het vasteland
En tel je andermans fouten dubbel

Kritisch denken en onderzoeken zijn van belang
Diverse kranten lezen of documentaires op tv
Het wegen van informatie, het houdt je hersens op gang
Anders verdrink je in de informatie-zee

Wantrouwen kan je behoeden voor gevaren
Maar om bij elke hoek elite-monsters te verwachten
Die je willen knechten en vermalen
Bezorgen je onnodig slapeloze nachten

Ik weet, een mens kan niet zonder verhalen
Maar de werkelijkheid is geen sprookje
Het leven stroomt door meerdere kanalen
Wijsheid past niet op een strookje















Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-06-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Poging tot een gesprek’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.