INLOGGEN
«»

Geef om mij

Geef mij een hand, golf van verstand.
Spoel mij leeg met al het water van de zee.
Geef mijn voeten het natte zand,
zodat ik loop op wat de zee mij geeft.

Geef mij lucht als ik adem in mijn gedachten.
Laat de buitenlucht mij bevrijden van de ingemaakte brei
in de dichte kronkels van mijn brein.
Geef mijn adem de gulzige lucht van het lachen.

Ongebreideld in armen van lucht en water,
geef mij de grond onder mijn voeten.
Neergeslagen door regen en opgedroogd in zonnestralen.
Geef mij wat ik niet kan vatten,
niet kan bezitten,
niet kan halen
uit de krochten van mijn denken.
Geef om mij.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-02-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Linda Klitsie
Actief sinds: 15-02-2022 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Geef om mij’ van Linda Klitsie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.