INLOGGEN
«»

Schemer

Schemer

In de schemer van het leven
in de krochten van de ziel
dwaalt men verward en krampachtig
tastend in het duister
angstig zacht gefluister

In de schemer van het leven
dobbelen duivels en gokken idioten
doelend naar het hoogste bod
de kop van de zot

In de schemer van het leven
is het geheugen een zeef
de geschiedenis een leeg blad
wachten op wat komen zal
lichaam en geest in verval

In de nacht van het leven
is het hoog tijd om eeuwig in te slapen
en het leven te verlaten
verre einders van de grijze verlaten kust
Eindelijk rust

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Stef De Vos
Actief sinds: 09-06-2021 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Schemer’ van Stef De Vos zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.