Een kathedraal aan tranen

Roel van Ekeris

Een kathedraal aan tranen
De wanen na de dag
Ze wandelde door lanen
Van robuuste bomen maakte ze gewag

Het schijnlicht van de sterren
Het verdriet dat komt van verre
Ze lacht er naar de maan
Daar kwam zij vandaan

De hemel en haar helden
De oorlog kent zijn slagvelden
De tranen door muziek
Haar wenk oogt zo ludiek

De gevoelens mogen huilen
De nacht laat haar schuilen
Het leven ploegde voort
Ze dicht er onverstoord

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een kathedraal aan tranen’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.