INLOGGEN
«»

Van niemand

VAN NIEMAND

Hij is de man
Die niemand kent

Dat wil zeggen
Waar hij woont
Kent iedereen hem van gezicht

Maar niemand
Die hem echt kent
Die weet wie hij is

Hij is de man
Die alles doet
Met een glimlach

Hij begroet iedereen
De buurtgenoten
En de kassières

Aan het einde van de dag
Drinkt hij zijn koffie
Bij voorkeur
Uitsluitend alleen

Men treft hem aan
In winkels, bioscopen en theaters
Hij knikt vriendelijk
En zegt "goededag"

Als hij straks is verdwenen
Zegt men over hem:

"Wie was toch die man ?"

Hij loopt op straat
Hij wandelt in het park
Hij voelt zich licht
Als een veertje

Hij is vrij
Er is niets
Dat hem hier bindt

Hij is vluchtig
Als een koel briesje
Op een hete zomerdag

Vluchtig
Als dromen en schaduwen
Vliegt hij aan jou voorbij

Zoals de tijd
Die eveneens voorbij vliegt

Geen sporen
Of voetafdrukken
Laat hij achter

Zo zie je hem
En zo niet meer

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-06-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Van niemand ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.