Halloween

Nolofanilo

Halloween.
[ Het feestje van de doden? ]

Binnenkort is het weer Halloween
sommigen trekken hun gemaakte geraamtepakje aan,
dit kostuum dragen ze alleen in levende lijve
op de dag van Halloween, zonder traan.

In het donker zie ik ze lopen, met uitgeholde pompoenen,
ik zie steeds meer ' versieringen '
ze denken leuk te zijn op hun dansschoenen.

Het verbaast me
dat er zoveel mensen aan meedoen,
een feest, overgewaaid uit Amerika, dood en leven
in Nederland willen ze er ook aan voldoen.

De meeste mensen in Nederland
herdenken op 1 november de doden,
en ' versieren ' hun graven met bloemen
hun geraamten liggen onder de graszoden.

Op die dag willen we vooral de doden eren
respect tonen voor alle overledenen
ze hebben iets betekent,
wij als levend wezen op aarde betekenen ook iets
waar de overledene op rekent.

In leven zit nog toekomst,
in Halloween zit geen terugkomst.

Een feestje van de doden, laat ze rustig liggen
eer ze tot in lengte van dagen,
de geesten komen echt niet opdagen!


~


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-10-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Nolofanilo (Actief sinds: 25-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Halloween’ van Nolofanilo zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.