NIETIGHEID WINT

Han Messie

Op harde kale grond
brandt een oosterse olielamp
lijzig waggelt haar vlam
als een slanke twijfelvinger

dreigende donder en bliksem
doen de wereld dreunend flitsen
regen vol vernielingsdrang

het kleine vuur valt ineen
maar blijft rustig smeulen
om steeds weer op te springen
in hem woont de geest des levens
welke
ondanks zijn bescheiden aard
vreedzame strijd kent en voert.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-08-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Ogenschijnlijk zwakke kracht kan na lange tijd toch winnen.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘NIETIGHEID WINT’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.