INLOGGEN
«»

KLEINZIELIGHEID

Deze gezellin
van 't woelige mensdom
schuwt haar verre voorzaten
die het heelal schiepen

ineengedrongen kruipt ze
over de aardbodem
schuift door hoog gras voort
als een bange soldate
bezoekt de wereld
heeft een huid vol moerasslijk
en valkuilgrond

in een groot landhuis
waar iedereen welkom is
bewaart ze haar wapenschat:

lansen
speren
spiesen
de kleinste pijlen
zijn vijltjes of stiften
welke
de sleur beeldhouwend schaven
puzzelwensen eisen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 28-07-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘KLEINZIELIGHEID’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.