nacht en dag

Geert Messelis

nacht uiteengerukt tot dag
de vogels zwijgen
voor losbarsten in gezang
ze lachen om zijn lijden
zijn blij met zijn verdwijnen
als in het graf
je kan het ruisen niet meer horen
van vermoede bomen
je ziet ze wuiven
maar het horen
is verloren
de mens verdrinkt weer
in de woorden

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-06-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘nacht en dag’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.