INLOGGEN
«»

Een fijn boek lezen

Vaak kan ik me schuldig maken aan wat vluchtgedrag
Het dagelijks leven kost me veel moeite, zodat ik soms
het licht niet zag...

Éven verlangde ik naar een andere sfeer; snel legde ik
wat boeken neer en koos me er een die me wat leek
Ik verdiepte me in het verhaal en gaandeweg vergat ik
mijn eigenlijke leed.

Ik las en las wat me totaal niet speet. Totdat het boek uit
was en met een zucht was ik in de realiteit terug.
De genoten ontspanning gaf me tóch weer wat kracht
waardoor ik veel zaken wat ánders dan bezag.

Dakoyria, 2017.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-02-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een fijn boek lezen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.