INLOGGEN
«»

Empathie

Jouw empatisch invoelen.
Jouw inkijk in mijn hart.
In hetgeen tot nu toe
verborgen bleef; geen
plaats in de werkelijkheid
had. Mijn ziel overschreed
de tijd van een verborgen
leed; verwarde vriendschap
met liefdestrouw, een desillusie
zoals dat heet. Mijn beter weten
kleurde immer blauw. Totdat jouw
empathie mij nieuwe vreugde gaf;
mij minder pijnigde door jouw trouw,
om het willen vergeten van de kilte
in berouw.

Een empatisch invoelende stelt doelen;
tast de ziel af voor een nieuwe start.
Ook jouw tastzin kent hier in geen grenzen;
slechts de openheid van een vrijmoedig hart.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-09-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Empathie’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.