INLOGGEN
«»

het denken

het geval denken heerst
over reikwijdtes, het suikert
naar spoed en valt in de luwte
van naargeestige dromen om

grijpgrage vingers die nu moedeloos
doedelen in het luchtledige ringen naar
de knoken die versteend kraken in hun zoektocht
naar iets tastbaars, iets simpels want
de muizen vreten geen kaas maar willen slechts
nog snoepen van de boter op ons hoofd

de tijd ettert het heeft zich gerijpt
aan ervaringen die nu als schichtige
beelden ons de weg trachten te wijzen, het gevaar
kent geen richting evenals het pad
dat naar vermoed de verlossing als doel zou
kunnen herkennen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

elze schollema
Actief sinds: 01-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘het denken’ van elze schollema zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.