INLOGGEN
«»

Hospice

Onlangs reed ik langs een in mijn ogen onbeduidende
hospice De naam is wijd en zijd bekend, maar het
nooit hebben kunnen bekijken
Het was maar de buitenkant van een nietig pand
Wat daarbinnen gebeurt kent een geheel andere kant

Zo'n valse indruk die je krijgt en die in het geheel niet
klopt... Zo luiden tenminste er de verhalen met een
góede pers Ik was er nooit binnen, wie weet ooit voor
iemand die ik daar ken Het zou zomaar ook mezelf
kunnen betreffen... Het heet immers Zij zijn zó goed!

Waar het leven en de dood elkaar ontmoeten en er
volop gelegenheid bestaat voor afdoende verzorging
en die allerlaatste groet...

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Hospice’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.