INLOGGEN
«»

De gang van zaken leren aanvaardenn

Per saldo heb ik leren aanvaarden wat in
die tijd nog te doen gebruikelijk was...
Je mocht als jong kind niet mee naar een
rouwplechtigheid want dat gaf geen pas!

Schooluren kon ik gemakkelijk ontberen
daar ik een goede leerling was
Maar deze gang van zaken werd belangrijker
gevonden, in zo een overvolle klas...

Ach ja, het was nu eenmaal wat het was
De zeden en gewoonten uit die tijd
Hoe echter viel het aan een jong kind te
verkopen? Wél voor altijd die geliefde
grootouders kwijt!

Dakoyria, 2023,

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De gang van zaken leren aanvaardenn’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.