ik dronk water bij het offerblok

Paul Duyvesteyn

en ik zeg:
ik ben geen zweet
ik ben geen vuurtoren
ik ben geen heelaloog
ik ben geen verblindende duisternis
en ik zeg:
ik ben een doorn, die
in de weide van de liefde graast
en de volksmond zegt:
het zijn slijm en speeksel,
die wind zijn

na iets,
vertoonde zich vaag in de verte een leegte

en eens zal ik zeggen:
ik schep de dood tot de rand van een ruige slaap
ik streel de stilte, want
ik ben maar een verward kinderspel

(en ik droomde dat ik uit een hoge toren sprong en
in de vrije val schrok ik wakker en
brak mijn nek in het bed)

en de honger is
jarenlang mijn zielsverhuizer

(en ik droomde dat ik
een half uur mijn adem inhield en
ik ben nooit meer wakker geworden)

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-12-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘ik dronk water bij het offerblok’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.