INLOGGEN
«»

De vloek

DE VLOEK 


Berry werd het slachtoffer van een occulte vloek

Uitgesproken door een boze vrouw 

Die hem niet zo aardig vond

Omdat hij haar geen liefde kon geven 


Ze zei :


"Ik hoop dat er iets in je kruipt 

Een boze geest of een demon

Die je langzaam maar zeker

Helemaal opvreet van binnenuit 

Ik hoop dat je intens zult lijden"


Berry was daar niet zo blij mee

Dat kwam redelijk onverwacht

Hij vond het niet erg sympathiek

Maar hij begreep het wel 


In de loop der jaren 

Ging de vloek zich openbaren

Zijn uiterlijk veranderde zichtbaar 

Hij was een vervloekte man 

Berry was hopeloos verloren :


Zijn haar werd steeds dunner

Hij werd zo kaal als een biljartbal

Zijn buik werd steeds boller

Hij werd een dikke man 

Zijn ogen werden slechter 

Hij had een leesbril nodig

Zijn gehoor ging achteruit 

Hij snurkte en werd half impotent 


Waar hij vroeger rende

Slofte hij nu moeizaam door het park

Waar hij vroeger speelde 

Zat hij nu te rusten en viel in slaap

Hij werd een hopeloos geval


Hij kreeg rimpels in zijn gezicht

Zijn huid werd slap en ging hangen

Zijn rug trok langzaam krom

En zijn botten deden pijn


En toen hij tachtig werd

Stierf hij als gevolg van deze vloek 

Kwaadaardig over hem uitgesproken 

Door een rancuneuze vrouw 


De ouderdom is een vloek

Het is een veelvraat 

Die je met huid en haar opslokt 

En je daarna weer uitspuugt

Op een eeuwig veld van botten 

Dat we het kerkhof noemen 


Zo gaat dat 

En zo zal het blijven gaan

We zijn allemaal vervloekt 

Het loopt slecht met je af

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 31-10-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De vloek ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.