Dood aan de dichter

EB

Dood aan de dichter
Die donker als lichter
Zwart vuurbrandenstichter
Het kind voedt met woede
Verboden gebeden
Met inkt heeft verhoord
Moord met het woord
Dat hij leent eender soort
Broedende
Suïcide
Met spuug heeft gesmoord
Liegt over leden
Nest ledig heden
In retrospectief
Gevleugeld gestoord
Snakken naar adem
Leeg
Kijkt het kuiken
Het kind van de dichter
Schuldig
Doet duisternis ruiken
Brandende stank
Samen verbloemen zij bloed
Inktpatronen dichter goed
Volkomen het eet
Moeders wens
Was
Ziet
Weet
Des dooden gloed
Regel voor
Regel
Dichter bij
Haar schept einde
Einden zoals het eind
Zijn moet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

EB (Actief sinds: 15-05-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Dood aan de dichter’ van EB zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.