INLOGGEN
«»

De dood als verlossing...

Jij had in jouw vak altijd meer dan gestraald
Met alle plezier werd voor jouw inzet en
kennis tamelijk grof betaald
Als bijzondere bestemming in jouw leven
vond jij je geheel in je kind

Jaren en jaren intensief eraan besteed,
niet uit te leggen diep bemind
Je kon absoluut niet bevroeden dat je
daarna slechts aan de zijlijn zou komen
te staan... In gezondheid schrikbarend

achteruit gegaan...
Je wierp je vervolgens nog op de klein-
kinderen, totdat ook dit niet meer ging
Je viel in een metersdiep gat, een hels
ding

Je wist totaal niet meer hoe je het had
Je fantaseerde over een of andere hobby
aan huis Jouw vrouw soms wel maar ook
niet aanwezig, ervaarde jou als een abuis

De genadeklap kwam in een late herfst-
nacht... De dood als weldadige verlossing
had haast en heeft niet gewacht
Door een geroepen arts alsnog ge-
constateerd Wat ging er in hemelsnaam

toch verkeerd?

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De dood als verlossing...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.