INLOGGEN
«»

Als ik mocht kiezen

Als ik zou mogen kiezen omdat ik moet gaan
sterven... Welk seizoen is mij dan het liefste,
zou mij het minste de laatste vreugde bederven?
Ik heb van alle jaargetijden leren houden

Ik verwacht dan dat de winter mij het minst zou
berouwen Heel korte dagen en een overvloed
aan kaalslag als je naar buiten keek en zag
Het onderstreept volledig toch al gevoeld

verdriet...
Maar laat het nooit de lente zijn! Van zoveel
nieuw leven getuigend, de geuren en kleuren
Het doet destemeer zoveel pijn bij wat je ziet!

Misschien wel de zomer, zo een overvloed aan
groei en bloei Ja, zeg maar gerust Leven!
Zou dat het dan moeten zijn? Een wrange grap
toch met een allerlaatste venijn?

Tenslotte de herfst, toch al niets anders dan
sterven Zou dat mij dan het beste passen
en als het kan nu alvast een plek beerven?
Verdriet kent echt zoveel gradaties

maar het wezenlijke onderscheid voel je
zelf vaak niet
Dat is er pas op het moment supreme als
niemand je ingehouden tranen zelfs maar

vermoeden kan of ziet.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-03-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Als ik mocht kiezen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.