Zij was per saldo op!

Dakoyria

Vreemd hoor, ik kijk gretig naar buiten of zij
daar niet toch loopt...
Voorzien van haar trouwe rollator terwijl zij
voor anderen inkoopt

Altijd zo snel van tred en dat meerdere keren
per dag; zij vulde zo ongeveer haar leven
daarmee Menigeen die haar zo kende en zag
Met een schok realiseer ik me: ach nee,

zij is dood! Sinds heel kort nog maar
Het ziekenhuis dat geen enkele uitkomst meer
bood
Ik zal me haar altijd blijven herinneren door
haar tomeloze energie

Nu dus nooit meer, dat is nogal wennen zoals
ik -tamelijk nuchter- dat bezie.

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zij was per saldo op!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.