INLOGGEN
«»

Schim

Ben jij het echt,
Ben jij de schaduw die mij volgt?
Ik zie de kleur van de schaduw
Niet zwart maar donkergrijs
Zachter dan anders
Zoals jij dat vroeger ook was
Vroeger,
Toen ik jou nog kon vasthouden
O wat ik zou doen om dat weer te voelen
’T is zo snel gegaan
Kon ik maar even terug
Dan zou ik al mijn zintuigen gebruiken
Ik zou elk geluid dat je maakte,
Overal waar ik jou voelde,
Alles wat je zei zou ik herinneren
Ik zou alle kennis die ik bezit willen vervangen
Alleen voor die ene herinnering
O lief, ben jij dat die mij volgt
Kom jij als de zon schijnt,
Als het donker is en de lantaarns aan staan,
Verlaat jij mij als ik binnen zit,
Of op een bewolkte, sombere dag
Waarom blijf je mij niet volgen
En voor altijd bij mij zijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Fenne Roes
Actief sinds: 28-09-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Schim’ van Fenne Roes zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.