INLOGGEN
«»

Afgebroken

Nee je bent er niet meer,
Je hebt ons verlaten.
En daar zitten wij dan,
Met de herinneringen aan een afgebroken leven.

Als een tak die werd genomen,
Door een woeste storm,
Is jouw leven afgeknapt.
En wij zien de breuk,
Wij zien wat nog had kunnen zijn.
Wij vragen ons af,
Wat als?

Maar jij bent nu in een andere wereld,
En kijkt terug op jouw bestaan.
Ziet de gemiste kansen,
De pijn en het verdriet,
Om jouw levensbreuk.

Jij brak met ons,
En laat ons zitten,
Met de ravage.
Ja wij zien het anders,
Wij die graag een voortzetting hadden gezien,
Zitten nu met de gruwelijke ontzetting,
Van een afgebroken leven!

Wat was toch jouw strijd,
Wat was toch jouw ondraaglijke pijn,
Wat ontging ons?
Die vragen hebben wij vaak,
Maar de antwoorden kan alleen jij geven,
Jij die hier niet meer bent!

B.R. '15

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-09-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

B.R.
Actief sinds: 12-07-2020Informatie bij het gedicht:

Dit schreef ik n.a.v een vriendin die zichzelf van het leven beroofde. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Afgebroken’ van B.R. zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.