INLOGGEN
«»

De dood reist

DE DOOD REIST

De dood reist
Met de auto en de trein
Met de fiets

Door je aderen
Door wat je tot je neemt
Door de jaren heen

De dood zit in de uren
En in de dagen
In alles wat stroomt

De dood zit aan het einde
En helemaal aan het begin
Van jou, mij en iedereen

De dood is een priester
Een duivel
Een boodschapper
Een beul

De dood is een rechter
Een verlosser
Een crimineel
Een neurale toeschouwer

De dood zit in alles
De mensen op straat
Je spiegelbeeld

De dood drinkt
Whisky on the rocks
Proost op het leven

De dood luistert
Naar tijdloze muziek
In een wereld die vergankelijk is

Doodserieus en zwartgallig
Ironisch en sarcastisch
Enthousiast en uitgelaten

De dood geeft een feest
Ergens tussen hemel en hel
Hij noemt dit het leven

De uitnodiging valt binnenkort
Door uw mooie brievenbus
Netjes op de deurmat

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 31-08-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De dood reist ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.