magere hein

Peter Paul Doodkorte

onlangs onverwachts
zag ik magere hein
die iets te zeggen had
zo zei hij tegen mij

een paar dingen eerst
om te beginnen zei ik
ik ga niet met jou mee
er is te veel nog te doen

zoveel nog heb ik hier
waarvan ik houden mag
wat nog lang niet klaar is
voor mijn afscheid nu

berg de zeis maar weg
reis naar nergens verder
maar kom hier niet weer
nu ik nog zo bezig ben

met een jaar of dertig
veertig ook misschien
dan wellicht ben ik klaar
voor de overkant van tijd


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-02-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Gedachtekronkel | 22 februari 2020

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘magere hein’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.