INLOGGEN
«»

De dood van een roos

Het staat op een grafsteen geschreven
Het leven zoals het was
In woorden zo gedreven
Het begon al met de kleuterklas

Gebleven is de herinnering
Gedachten van vertedering
De schoonheid van zijn bloem
Z’n bloei in goed fatsoen

Gedachten mogen juist gelukkig maken
Ook al zul je bij de steen nu waken
De tijd heeft het verdriet onttrokken
De roos weet innerlijk gevoel te lokken

Waar geluk verdwenen is
Liefde en gevoel door het gemis
Maar dankbaarheid mocht bloeien
In gedachten door mocht groeien

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-02-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Roel van Ekeris
Actief sinds: 02-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De dood van een roos’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.