Einde van een slechte film

Vincent Oostrijck

EINDE VAN EEN SLECHTE FILM

Toen hij struikelde
In het halfdonker
Met zijn dronken kop
Op de overloop
Over de opgerolde lapjeskat
Die daar lekker lag te slapen

En hij pardoes
Van de trap donderde
Met een oorverdovend lawaai
Alsof de hel was losgebroken
Zo naar de benedenverdieping
Lag hij ineens onderaan de trap

De meeste spijlen van de trap
Meegesleurd in zijn val
Waren doormidden gebroken
Net als zijn arme nek
Die op vier plaatsen gebroken was

Hij keek nog even op naar zijn vrouw
Die aan was komen rennen
Vanuit de woonkamer
Asgrauw was ze
Ze was zich doodgeschrokken
Buiten adem en in shock
Niet in staat één woord uit te brengen

Hij sprak toen de volgende woorden
Die ze nooit meer zou vergeten :

"Dit is wel een héél slechte film
Waarin ik me nu bevind
Ik eis godverdomme mijn geld terug..."

Toen blies hij zijn laatste adem uit
Deze film was voorbij
En het verhaal ten einde

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-02-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Einde van een slechte film ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.